fbpx
gotowanie,  Lifestyle

Zupa-krem z zielonych szparagów

Dawno nie było u mnie nic z działu ‚gotujemy’, a że zajadam się szparagami, to chętnie podzielę się przepisem, który znalazłam na Jadłonomii 🙂 Jest bardzo szybki, smaczny, a do tego wygląda genialnie 😀

 

Składniki:

 

  • pęczek zielonych szparagów,
  • pół cukinii,
  • pół cebuli,
  • bulion warzywny,
  • łyżka płatków drożdżowych,
  • pieprz, sól

 

Przygotowanie:

 

  • Szparagi potnij na kawałki (oczywiście bez twardych końcówek), cukinię obierz i potnij w talarki. Cebulę posiekaj.
  • W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż wszystkie składniki przez jakieś 10min.
  • W osobnym garnku zagotuj bulion, po czym powoli przelej go do garnka ze szparagami.
  • Zblenduj, dodaj przyprawy do smaku i gotowe!:)
  • Do podania ugotowałam kilka główek szparagów i podprażyłam słonecznik (lubię sobie pochrupać przy jedzeniu zupy;))

 

 

Pozdrawiam!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *